Τύποι κέντρου

Τύποι κέντρου

Το κέντρο με βάση τη δομή των πιονιών

Στρατηγικά θέματα

Στρατηγικό παιχνίδι

Θέματα στρατηγικής φύσεως

Τακτικά θέματα

Τακτικό παιχνίδι

Θέματα τακτικής φύσεως

Διάσπαση/προώθηση

Διάσπαση/Προώθηση

Η διάσπαση στις φάσεις της παρτίδας

Βασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι (για μέλη)

Q vs R B p (για μέλη)

Bασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι

Αλλάζω βασίλισσες (για μέλη)

Αλλάζω Βασίλισσες; (για μέλη)

Απαντήσεις στο "πότε αλλάζουμε βασίλισσες"

Διάσπαση/Προώθηση

Η διάσπαση/προώθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε την πρωτοβουλία με το μέρος μας.

Διάσπαση/προώθηση θα ορίσουμε την εισχώρηση ενός πιονιού/κομματιού μας βαθιά στην αντίπαλη περιοχή με σκοπό την αποδιοργάνωση των εχθρικών κομματιών, την καθήλωση τους σε κακές ή αμυντικές θέσεις.

Με την εκδήλωση της διάσπασης/προώθησης αναπτύσεται έντονα τακτικό παιχνίδι, κατάσταση που θα πρέπει να είναι έτοιμες και οι δύο πλευρές.

Όπως είναι φανερό η απομάκρυνση ενός πιονιού/κομματιού μας πολύ μακριά από την βάση εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους αιχμαλωσίας του, το ρίσκο που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένο με βαριάντες.

Και γιατί σκάκι και μάλιστα αυτή την περίοδο;

Γιατί πολλά που θεωρούσαμε δεδομένα στην εποχή μας όπως και στη χώρα μας αλλάζουν με δραματικό τρόπο.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε αξίες, καταστάσεις και κυρίως τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αξιολογούμε τα δεδομένα που δεχόμαστε.

Κατανόηση των δεδομένων, προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, ψύχραιμη αντιμετώπιση, αυτοπειθαρχία και πολλά περισσότερα σε μία ενασχόληση που διδάσκει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.